Parketarstvo Parketing Maribor

Katera talna obloga je najhitreje vgrajena?

Katera talna obloga je najhitreje vgrajena?

talne-obloge-polaganje

Tudi to vprašanje je pogosto. Če vas priganja čas, je hitrost vgraditve talne obloge odločujoč faktor pri izbiri. Lahko izberete med t.i. gotovimi talnimi oblogami: iglani pod, laminat, vinflex plošče, pluta ali panel parket, ki je že obrušen ter zaščiten z zaščitnimi premazi …).
Talna obloga naj bo izbrana po naslednjem ključu:
a.) Če je prostor izpostavljen močnim obremenitvam ali če imate psa v stanovanju, se odločajte med talnimi oblogami, ki prenesejo večjo frekventnost (laminat, plastične mase, pluta,linolej …)
b.) Če prostor zahteva maksimalno čistočo (zdravstveni domovi, vrtci), je prav, da so v ospredju razne umetne talne obloge, ki ne dopuščajo zadrževanja in razmnoževanja pršic ali prahu.
c.) Če se navdušujete nad naravnimi, obnovljenimi materiali, imate na voljo t.i. panel parket. Gre za naravni material, oz. parket, ki je že obdelan z zaključnim slojem (lakom) ali pa le finalno obrušen, kar pomeni, da je potrebno parket še lakirati ali oljiti. Pri polaganju panel parketa potrebujemo zato bistveno manj časa kot pri polaganju drugih vrst parketa. Pomembno pa je vedeti, da tudi panel parket lahko ob dotrajanosti ponovno obrusimo in lakiramo ali oljimo.